עוגת בננות וטחינה רכה ועסיסית
לפני שאתם זורקים את הבננות הבשלות לפח, מיכל גולדברג מציעה להכין מהן עוגת בננות נהדרת בתוספת טחינה, שאי אפשר להפסיק לזלול
חומרים לתבנית אינגליש קייק
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
1/2 כוס שמן צמחי
100 גרם (1/2 מיכל) יוגורט
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 בננות בשלות מאד, מעוכות היטב במזלג
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים את סוכר וביצים בקערת מיקסר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים שמן בזילוף איטי, עד שהוא נטמע בבלילה.
- מוסיפים לקערה יוגורט ושמנת מתוקה וממשיכים להקציף לאיחוד. מעבירים את המצרכים היבשים לקערה ומקציפים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
- מעבירים לקערה בננות מעוכות, דבש וטחינה. מקפלים בעדינות בעזרת מרית או כף עץ לפיזור אחיד של הבננות, הדבש והטחינה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים את העוגה בפרוסות בננה וזילופי טחינה.