עוגת בננות וטחינה רכה ועסיסית

לפני שאתם זורקים את הבננות הבשלות לפח, מיכל גולדברג מציעה להכין מהן עוגת בננות נהדרת בתוספת טחינה, שאי אפשר להפסיק לזלול

SHARE

חומרים לתבנית אינגליש קייק

1 כוס סוכר לבן
2 ביצים L
1/2 כוס שמן צמחי
100 גרם (1/2 מיכל) יוגורט
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 בננות בשלות מאד, מעוכות היטב במזלג
2 כפות דבש או סילאן
2 כפות טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מקציפים את סוכר וביצים בקערת מיקסר במשך 3 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ומעט תפוחה. ממשיכים להקציף ומוסיפים שמן בזילוף איטי, עד שהוא נטמע בבלילה.
  3. מוסיפים לקערה יוגורט ושמנת מתוקה וממשיכים להקציף לאיחוד. מעבירים את המצרכים היבשים לקערה ומקציפים רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מעבירים לקערה בננות מעוכות, דבש וטחינה. מקפלים בעדינות בעזרת מרית או כף עץ לפיזור אחיד של הבננות, הדבש והטחינה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים את העוגה בפרוסות בננה וזילופי טחינה.