שעועית ירוקה פינקטית ברוטב טחינה
תוספת פריכה וטעימה לכל סוג של ארוחה - קבלו מתכון של לילך רווה לשעועית ירוקה מוקפצת עם טחינה בחריפות מעודנת
חומרים ל-4 מנות
400 גרם שעועית ירוקה טרייה או מופשרת, שטופה
3 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)
5 פלפלי שאטה יבשים
1 כף פלפל סצ'ואן (לא חובה)
2 כפות מים
4 שיני שום, קצוצות דק
1 כף שמן שומשום
1 כפית מלח
4 כפות טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- קוטמים לשעועית את הקצוות וחוצים לשני מקטעים (אם זו שעועית חתוכה מופשרת, אפשר לדלג על השלב הזה).
- מחממים שמן בווק או במחבת עמוקה ומטגנים פלפלי שאטה ופלפל סצ'ואן כחצי דקה. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהיא מעמיקה צבע. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים.
- מוסיפים לשעועית את יתר החומרים: שום, שמן שומשום, מלח וטחינה. מערבבים ומקפיצים כדקה. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.