שעועית ירוקה פינקטית ברוטב טחינה

תוספת פריכה וטעימה לכל סוג של ארוחה - קבלו מתכון של לילך רווה לשעועית ירוקה מוקפצת עם טחינה בחריפות מעודנת

SHARE

חומרים ל-4 מנות

400 גרם שעועית ירוקה טרייה או מופשרת, שטופה
3 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)
5 פלפלי שאטה יבשים
1 כף פלפל סצ'ואן (לא חובה)
2 כפות מים
4 שיני שום, קצוצות דק
1 כף שמן שומשום
1 כפית מלח
4 כפות טחינה אל ארז

אופן ההכנה

  1. קוטמים לשעועית את הקצוות וחוצים לשני מקטעים (אם זו שעועית חתוכה מופשרת, אפשר לדלג על השלב הזה).
  2. מחממים שמן בווק או במחבת עמוקה ומטגנים פלפלי שאטה ופלפל סצ'ואן כחצי דקה. מוסיפים את השעועית וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהיא מעמיקה צבע. מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לבשל עד שכל המים מתאדים.
  3. מוסיפים לשעועית את יתר החומרים: שום, שמן שומשום, מלח וטחינה. מערבבים ומקפיצים כדקה. מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.