דייסת סולת ושקדים עם פירות יבשים וטחינה

דייסה טעימה ומשביעה, שהיא ארוחת בוקר מזינה ומפנקת או נשנוש בריא בין הארוחות. נועה לוי עם מתכון לדייסת סולת וטחינה חמה, שמגישים עם פירות יבשים, אגוזים ושוקולד

SHARE

חומרים ל-4 מנות

2 כוסות חלב או חלב צמחי (שיבולת שועל, שקדים וכד')
2 כפות שקדים מולבנים, טחונים
1/2 1 כפות סוכר חום
1/4 כוס סולת
5 משמשים מיובשים, פרוסים דק
2 כפות חמוציות ללא תוספת סוכר
1/2 כוס שקדים שלמים, קלויים וקצוצים גס
8 כפות טחינה אל ארז
50 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  1. מעבירים את השקדים הטחונים לקערה, מכסים במים ומשרים למשך 30 דקות. מסננים.
  2. יוצקים את החלב לסיר קטן, מוסיפים את השקדים המסוננים, סוכר וסולת ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי שהדייסה לא תידבק לתחתית הסיר ותשרף. כשהדייסה מסמיכה מאד, ממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.
  3. מחלקים את הדייסה לקערות אישיות. מפזרים מעל משמש מיובש, חמוציות ושברי שקדים קלויים. מזלפים מעל 2 כפות טחינה ומגררים מעל שוקולד מריר. מגישים מיד.