כבדים צלויים עם בצלים אפויים וטחינה שום קונפי
מנה עיקרית חגיגית שמתאימה לערב שבת או לארוחת חג - כבדי עוף בתוספת טבעות בצל מקורמל וטחינה מתובלת בשום קונפי. מתכון של גיל חן
חומרים ל-4 מנות
5 בצלים סגולים, חצויים
3 כפות שמן זית
4-5 גבעולי זעתר או טימין
לכבדים
3 כפות שמן זית
1 ק"ג כבדי עוף, נקיים מגידים ושומן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לטחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס שום קונפי (מכינים או קונים במעדניות)
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
ענפי זעתר או טימין
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים טחינה: מעבירים את כל חומרי הטחינה לבלנדר וטוחנים לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך – המרקם צריך להיות סמיך.טועמים ומתקנים תיבול.
- צולים את הבצלים: מניחים את חצאי הבצלים בתבנית ומעסים היטב בשמן זית. מניחים עליהם גבעולי זעתר או טימין וצולים בתנור, עד שהבצלים מתרככים ונשרפים מעט. מוציאים ומפרידים את הבצלים לטבעות. שומרים בצד.
- מכינים את הכבדים: מחממים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת כבדי העוף וצולים עד למידת עשייה M (מדיום) – שחומים מבחוץ וורודים מבפנים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומסירים מהאש.
- מגישים: משטחים רוטב טחינה על צלחת הגש. מניחים מעל את כבדי העוף ואת טבעות הבצל ומקשטים בענפי זעתר או טימין טריים. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים.