כבדים צלויים עם בצלים אפויים וטחינה שום קונפי

מנה עיקרית חגיגית שמתאימה לערב שבת או לארוחת חג - כבדי עוף בתוספת טבעות בצל מקורמל וטחינה מתובלת בשום קונפי. מתכון של גיל חן

SHARE

חומרים ל-4 מנות

5 בצלים סגולים, חצויים
3 כפות שמן זית
4-5 גבעולי זעתר או טימין

לכבדים

3 כפות שמן זית
1 ק"ג כבדי עוף, נקיים מגידים ושומן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לטחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס שום קונפי (מכינים או קונים במעדניות)
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח

להגשה

ענפי זעתר או טימין
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים טחינה: מעבירים את כל חומרי הטחינה לבלנדר וטוחנים לקבלת מרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך – המרקם צריך להיות סמיך.טועמים ומתקנים תיבול.
  3. צולים את הבצלים: מניחים את חצאי הבצלים בתבנית ומעסים היטב בשמן זית. מניחים עליהם גבעולי זעתר או טימין וצולים בתנור, עד שהבצלים מתרככים ונשרפים מעט. מוציאים ומפרידים את הבצלים לטבעות. שומרים בצד.
  4. מכינים את הכבדים: מחממים מחבת ברזל כבדה מעל להבה גבוהה. מוסיפים שמן זית ואת כבדי העוף וצולים עד למידת עשייה M (מדיום) – שחומים מבחוץ וורודים מבפנים. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומסירים מהאש.
  5. מגישים: משטחים רוטב טחינה על צלחת הגש. מניחים מעל את כבדי העוף ואת טבעות הבצל ומקשטים בענפי זעתר או טימין טריים. מזלפים מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים.