כרוב צלוי עם טחינה

כרוב צלוי עם טחינה זה פתיח, תוספת או מנה עיקרית מושלמת. כמו כרובית בטחינה רק על בסיס כרוב לבן
דרגת קושי דרגת קושי קל
זמן הכנה זמן הכנה עד שעתיים
כמות סועדים כמות סועדים 4
סוג כשרות סוג כשרות פרווה

צילום: נמרוד סונדרס

מרכיבים:

1 כרוב לבן חתוך ל-4-5 פרוסות
3-4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה

טחינה גולמית מעודנת בבקבוק לחיץ אל ארז
עלי תימין

 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מניחים את פרוסות הכרוב בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור וצולים 40-35 דקות או עד שהכרוב מתרכך ומשחים.
  3. מניחים את פרוסות הכרוב בצלחות הגשה, מזלפים מעל את הטחינה, מפזרים עלי תימין ומגישים.