גאלט: מאפה בצק עלים עם עגבניות, זיתים וטחינה
כדי להכין מאפה מרשים אפשר לדלג על הכנת הבצק ופשוט לקנות בצק עלים בסופר. כך תוכלו להכין בקלות גאלט, מאפה כפרי מהמטבח הצרפתי, במילוי עגבניות צלויות, מרווה וזיתים. מתכון של גיל חן
חומרים ל-4 מנות
1 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
6 עגבניות בשלות, רצוי מזן מגי, חצויות לרוחב
3 כפות שמן זית
5 עלי מרווה טריים
10 זיתי טאסוס, מגולענים
מלח גס
לטחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-230 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- צולים את העגבניות: מניחים את העגבניות על התבנית כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מתבלים בשמן זית וצולים במדף העליון במשך 10-20 דקות, עד שהעגבניות מתכווצות ונשרפות מעט. מעבירים למסננת להגרת נוזלים מיותרים ושומרים בצד.
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
- בינתיים מכינים טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את הגאלט: פורשים את יריעת הבצק על משטח עבודה. בעזרת סכין, קורצים מהבצק עיגול בקוטר 24-28 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מניחים את העגבניות הצלויות במרכז הבצק ומשאירים שוליים בעובי 3-4 ס"מ. מפזרים בין העגבניות עלי מרווה וזיתים ומתבלים במעט מלח גס.
- מברישים את שולי הבצק ברוטב טחינה ומקפלים אותם פנימה, כך שיכסו חלק מהמלית, כמו בתמונה.
- אופים את הגאלט בתנור החם כ-20 דקות, עד שהבצק זהוב ואפוי. מזלפים מעל מעט רוטב טחינה ואת היתרה מגישים לצד המאפה החם.