סלט חסה עם סלקים צבעוניים ברוטב ויניגרט הדרים

גרסה משודרגת לסלט החסה המוכר והאהוב - רז רהב מגיש מתכון לסלט חסה פריך ורענן עם סלקים צבעוניים בתחמיץ, ויניגרט הדרים וטחינה

חומרים ל-4 מנות

לוויניגרט הדרים

1 שן שום כתושה
1/4 כוס מיץ לימון
3 כפות מיץ קלמנטינות
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות דבש או סילאן
1/2 1 כוסות שמן זית

לסלקים צבעוניים

1/3 כוס מיץ לימון
3 כפיות מלח
1 כף חומץ בן יין אדום
קורט פלפל שחור גרוס
2 סלקים צבעוניים קטנים

לסלט

2 ראשי חסה עדינה (רצוי ליטל ג'ם)
1 אנדיב לבן
1 אנדיב סגול

להגשה

טחינה אל ארז
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסלקים: מערבבים בקערה קטנה מיץ לימון, מלח, חומץ בן יין ופלפל שחור.
  2. שוטפים היטב את הסלקים ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר, בעזרת מנדולינה או סכין חדה. משרים את פרוסות הסלקים בתחמיץ כ-20 דקות.
  3. בינתיים מכינים את הויניגרט: מעבירים את כל החומרים לצנצנת ומנערים היטב, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. שומרים בצד.
  4. מרכיבים את הסלט: מפרידים את עלי החסה מהגזע. אם רוצים, צורבים את הגזע במחבת חמה עם מעט שמן זית, להזהבה (לא חובה). מפרידים את עלי האנדיב.
  5. יוצקים לקערת הגשה שטוחה רוטב ויניגרט בכמות שאוהבים. מסדרים מעל עלי חסה, גזעי חסה צרובים, עלי אנדיב וסלקים. מזלפים מעט טחינה ושמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים מיד.
  • EN