סלט חסה עם סלקים צבעוניים ברוטב ויניגרט הדרים
גרסה משודרגת לסלט החסה המוכר והאהוב - רז רהב מגיש מתכון לסלט חסה פריך ורענן עם סלקים צבעוניים בתחמיץ, ויניגרט הדרים וטחינה
חומרים ל-4 מנות
לוויניגרט הדרים
1 שן שום כתושה
1/4 כוס מיץ לימון
3 כפות מיץ קלמנטינות
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפיות מלח
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות דבש או סילאן
1/2 1 כוסות שמן זית
לסלקים צבעוניים
1/3 כוס מיץ לימון
3 כפיות מלח
1 כף חומץ בן יין אדום
קורט פלפל שחור גרוס
2 סלקים צבעוניים קטנים
לסלט
2 ראשי חסה עדינה (רצוי ליטל ג'ם)
1 אנדיב לבן
1 אנדיב סגול
להגשה
טחינה אל ארז
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה
- מכינים את הסלקים: מערבבים בקערה קטנה מיץ לימון, מלח, חומץ בן יין ופלפל שחור.
- שוטפים היטב את הסלקים ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר, בעזרת מנדולינה או סכין חדה. משרים את פרוסות הסלקים בתחמיץ כ-20 דקות.
- בינתיים מכינים את הויניגרט: מעבירים את כל החומרים לצנצנת ומנערים היטב, עד לקבלת רוטב סמיך וחלק. שומרים בצד.
- מרכיבים את הסלט: מפרידים את עלי החסה מהגזע. אם רוצים, צורבים את הגזע במחבת חמה עם מעט שמן זית, להזהבה (לא חובה). מפרידים את עלי האנדיב.
- יוצקים לקערת הגשה שטוחה רוטב ויניגרט בכמות שאוהבים. מסדרים מעל עלי חסה, גזעי חסה צרובים, עלי אנדיב וסלקים. מזלפים מעט טחינה ושמן זית, מפזרים מלח גס ומגישים מיד.