סלט עדשים וירקות ברוטב טחינה
ארוחת צהריים בריאה ומהירה או תוספת טעימה לארוחה משפחתית - מתכון של גיל חן לסלט עדשים וירקות טריים עם טחינה, שכולם יאהבו
חומרים ל-4 מנות
2 כוסות עדשים ירוקות
1 כפית מלח
2 גזרים, קלופים
2 מלפפונים
1 בצל סגול
2 קולרבי
2 גבעולי סלרי
2 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
1/2 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
לתיבול הסלט
3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון
אופן ההכנה
- מבשלים את העדשים: מרתיחים שפע מים עם כפית מלח בסיר גדול. מעבירים את העדשים לסיר ומבשלים בבעבוע עדין 20-30 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובכמון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הסלט: קוצצים לקוביות קטנות גזר, מלפפון, בצל וקולורבי ומעבירים לקערה גדולה. קוצצים דק סלרי, בצל ירוק ועשבי תיבול ומוסיפים לקערה עם פרוסות הפלפל החריף.
- מעבירים את העדשים המבושלות לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מניחים בתחתית קערת הגשה רוטב טחינה. מסדרים מעל את הסלט ומגישים מיד.