סלט עדשים וירקות ברוטב טחינה

ארוחת צהריים בריאה ומהירה או תוספת טעימה לארוחה משפחתית - מתכון של גיל חן לסלט עדשים וירקות טריים עם טחינה, שכולם יאהבו

SHARE

חומרים ל-4 מנות

2 כוסות עדשים ירוקות
1 כפית מלח
2 גזרים, קלופים
2 מלפפונים
1 בצל סגול
2 קולרבי
2 גבעולי סלרי
2 גבעולי בצל ירוק
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
1/2 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק

לתיבול הסלט

3 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב טחינה

1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון טחון

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים: מרתיחים שפע מים עם כפית מלח בסיר גדול. מעבירים את העדשים לסיר ומבשלים בבעבוע עדין 20-30 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מתפרקות. מסננים ומניחים להתקרר.
  2. בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח ובכמון, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מכינים את הסלט: קוצצים לקוביות קטנות גזר, מלפפון, בצל וקולורבי ומעבירים לקערה גדולה. קוצצים דק סלרי, בצל ירוק ועשבי תיבול ומוסיפים לקערה עם פרוסות הפלפל החריף.
  4. מעבירים את העדשים המבושלות לקערה, מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מגישים: מניחים בתחתית קערת הגשה רוטב טחינה. מסדרים מעל את הסלט ומגישים מיד.