שברי שוקולד מריר עם אגוזי ברזיל, שומשום וטחינה
מי אמר שאי אפשר להכין טבלת שוקולד עשירה בבית? נועה לוי מציעה מתכון מתוק במיוחד שהוא ממתק, חטיף או קינוח נפלא. בכל מקרה, הוא פשוט ייעלם
חומרים לתבנית מלבנית 20X30
225 גרם עיסת קקאו
150 גרם חמאת קקאו
100 גרם מייפל
60 גרם אגוזי ברזיל קלויים
30 גרם שומשום מלא
40 גרם טחינה אל ארז
אופן ההכנה
- מכינים לפחות 4 שעות לפני ההגשה: מעבירים עיסת קקאו וחמאת קקאו בקערה חסינת חום וממיסים מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי). מוסיפים מייפל ומערבבים. מסירים מהאש ומניחים להתקרר במשך 5 דקות.
- קוצצים דק את אגוזי הברזיל ומוסיפים לשוקולד יחד עם השומשום ומערבבים. מניחים לתערובת להצטנן כ-10 דקות.
- משמנים מעט את התבנית, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים. מזלפים מעל את הטחינה ובעזרת קיסם או צ'ופסטיק "מציירים" עם הטחינה דוגמה דמויית שיש.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות. שוברים לחתיכות בגודל הרצוי (אנחנו אוהבים חתיכה גדולה במיוחד) ומגישים.