פרחי כרובית צלויים עם טחינה זה פינוק טעים שאפשר להכין בקלי קלות בכמה דקות עבודה ולהגיש כנשנוש קל או ליד כל ארוחה כתוספת משדרגת
צילום: אלון מסיקה
חומרים ל-2-3 מנות
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לטחינה
1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
להגשה
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים כ-5 דקות ומסננים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
- מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, יוצקים מעל הטחינה, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.