כרובית בטחינה- מתכון פשוט לפרחי כרובית צלויים עם טחינה

פרחי כרובית צלויים עם טחינה זה פינוק טעים שאפשר להכין בקלי קלות בכמה דקות עבודה ולהגיש כנשנוש קל או ליד כל ארוחה כתוספת משדרגת

צילום: אלון מסיקה

חומרים ל-2-3 מנות

1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס

לטחינה

1/3 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים
מיץ סחוט מ-1/2 לימון או לפי הטעם
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  1. חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים כ-5 דקות ומסננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  3. מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית, יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ואופים כ-30 דקות להזהבה יפה.
  4. מכינים את הטחינה: מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית, המים, מיץ הלימון והשום לתערובת אחידה וחלקה.
  5. מעבירים את הכרובית לקערת הגשה, יוצקים מעל הטחינה, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להגיש את פרחי הכרובית עם טחינה מוכנה?
כן, אפשר להגיש את פרחי הכרובית עם טחינת אל ארז מבקבוק לחיץ.
האם אפשר להכין באותו אופן גם ברוקולי?
בהחלט, אפשר להכין ולהגיש באופן דומה ברוקולי וגם ירקות צלויים אחרים.
האם אפשר לשחק עם תיבול הכרובית?
כן, אפשר לתבל את פרחי הכרובית לפני האפיה בהתאם לטעם האישי.
איך אפשר לשדרג את המנה בהגשה?
אפשר לפזר על כרובית מוכנה שומשום קלוי, שקדים או בוטנים גרוסים, קליפת לימון מגוררת וכו'.

יש לך שאלה אחרת?