מי לא אוהב להתפנק עם ביס מתוק ליד הקפה? מיכל גולדברג עם מתכון מושלם של עוגת גזר נימוחה ולחה, בתוספת טחינה לאקסטרה רכות. הבונוס? היא גם כשרה פרווה
חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ
4 ביצים L
3/4 1 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן צמחי
3/4 כוס גרם טחינה אל ארז
6 גזרים בינוניים, מגוררים
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם אגוזי לוז או אגוזי מלך
לשימון התבנית
שמן צמחי
2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות במעט שמן. בוזקים מעט קמח על גבי השמן ומנערים עודפים.
- מעבירים את הביצים והסוכר לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מחלישים את המהירות לבינונית ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
- מוסיפים לקערה טחינה וגזרים מגוררים ומעבדים מעט. מוסיפים את יתר החומרים מלבד האגוזים, ומעבדים רק עד שהם נטמעים בבלילה ואין גושים.
- מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות קיפול עדינות, רק עד שהאגוזים מתפזרים באופן אחיד בתערובת.
- מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.