עוגת גזר וטחינה קלה להכנה

מי לא אוהב להתפנק עם ביס מתוק ליד הקפה? מיכל גולדברג עם מתכון מושלם של עוגת גזר נימוחה ולחה, בתוספת טחינה לאקסטרה רכות. הבונוס? היא גם כשרה פרווה

חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ

4 ביצים L
3/4 1 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן צמחי
3/4 כוס גרם טחינה אל ארז
6 גזרים בינוניים, מגוררים
1 כוס קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
100 גרם אגוזי לוז או אגוזי מלך

לשימון התבנית

שמן צמחי
2 כפות קמח לבן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבניות במעט שמן. בוזקים מעט קמח על גבי השמן ומנערים עודפים.
  2. מעבירים את הביצים והסוכר לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-3 דקות, לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. מחלישים את המהירות לבינונית ומוסיפים את השמן בזילוף איטי.
  3. מוסיפים לקערה טחינה וגזרים מגוררים ומעבדים מעט. מוסיפים את יתר החומרים מלבד האגוזים, ומעבדים רק עד שהם נטמעים בבלילה ואין גושים.
  4. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות קיפול עדינות, רק עד שהאגוזים מתפזרים באופן אחיד בתערובת.
  5. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים בתנור החם 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.

 

  • EN
  • דילוג לתוכן