מאפינס פירות יער ברוטב טחינה-סילאן
איך הופכים מאפינס פירות יער ליותר טעימים ממה שהם? מוסיפים להם טחינה ומגישים ברוטב טחינה-סילאן בטעם חלבה. מתכון של מאיר קלדרון
חומרים ל-15 מאפינס
6 כפות טחינה אל ארז
2 כפות דבש או מייפל
4 ביצים L
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם פירות יער קפואים (תותים, אוכמניות, פטל, דובדבנים)
לקישוט
50 גרם שקדים פרוסים
50 גרם אגוזי פקאן שלמים
לשימון התבנית
תרסיס שמן קנולה
לרוטב טחינה-סילאן
1 כוס טחינה אל ארז
1 כוס מים
2 כפות סילאן
30 מ"ל תמצית אספרסו (1 אספרסו קצר)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מעבירים לקערה גדולה את כל חומרי המאפינס, מלבד פירות היער. מערבבים לקבלת בלילה אחידה ודלילה יחסית. מוסיפים את פירות היער ומערבבים מעט.
- משמנים תבנית שקעים או מנז'טים (עטרות נייר) למאפינס בתרסיס שמן. יוצקים את הבלילה עד לגובה של 2/3 מהתבנית ומפזרים מעל שקדים ואגוזי פקאן.
- אופים את המאפינס בתנור החם 20-25 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מניחים להתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה-סילאן: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים. יוצקים את הרוטב על המאפינס ומגישים.