מאפינס פירות יער ברוטב טחינה-סילאן

איך הופכים מאפינס פירות יער ליותר טעימים ממה שהם? מוסיפים להם טחינה ומגישים ברוטב טחינה-סילאן בטעם חלבה. מתכון של מאיר קלדרון

SHARE

חומרים ל-15 מאפינס

6 כפות טחינה אל ארז
2 כפות דבש או מייפל
4 ביצים L
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם פירות יער קפואים (תותים, אוכמניות, פטל, דובדבנים)

לקישוט

50 גרם שקדים פרוסים
50 גרם אגוזי פקאן שלמים

לשימון התבנית

תרסיס שמן קנולה

לרוטב טחינה-סילאן

1 כוס טחינה אל ארז
1 כוס מים
2 כפות סילאן
30 מ"ל תמצית אספרסו (1 אספרסו קצר)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מעבירים לקערה גדולה את כל חומרי המאפינס, מלבד פירות היער. מערבבים לקבלת בלילה אחידה ודלילה יחסית. מוסיפים את פירות היער ומערבבים מעט.
  3. משמנים תבנית שקעים או מנז'טים (עטרות נייר) למאפינס בתרסיס שמן. יוצקים את הבלילה עד לגובה של 2/3 מהתבנית ומפזרים מעל שקדים ואגוזי פקאן.
  4. אופים את המאפינס בתנור החם 20-25 דקות, עד שהם זהובים ותפוחים. מניחים להתקרר מעט ומחלצים מהתבנית.
  5. בינתיים מכינים רוטב טחינה-סילאן: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים. יוצקים את הרוטב על המאפינס ומגישים.