מנה שמשלבת מגוון רחב של עלים וירקות ירוקים מתובלים בניחוח לימון ומוגשים עם רוטב טחינה. אפשר להגיש כמנה ראשונה או כתוספת. מתכון של גיל חן
חומרים ל-4 מנות
1 צרור מנגולד
1 צרור קייל מסולסל
4 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים
4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
1/2 ראש כרוב סיני
1 ראש ברוקולי (תפרחות בלבד)
2 כפיות מלח
לתיבול
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ ליים או לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
קליפת ליים או לימון מגוררת
שמן זית
מלח גס
1/4 כוס גבינת קשקבל, מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הירקות לחליטה: מפרידים את החלק הירוק של המנגולד מהגבעולים הלבנים (שומרים אותם לשימוש אחר) וחותכים גס. קוצצים גס את יתר הירוקים: קייל, סלרי, בצל ירוק, כרוב סיני וברוקולי.
- מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול.
- כשהמים רותחים, חולטים את הירוקים במשך 1-2 דקות, לריכוך קל. מסננים מנוזלים, מערבבים עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: יוצקים טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הירוקים החלוטים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומגררים מעל גרידת ליים או לימון. אם רוצים מפזרים קשקבל מגוררת ומגישים מיד.