חגיגה ירוקה: ירקות חלוטים עם טחינה וקליפת לימון
מנה שמשלבת מגוון רחב של עלים וירקות ירוקים מתובלים בניחוח לימון ומוגשים עם רוטב טחינה. אפשר להגיש כמנה ראשונה או כתוספת. מתכון של גיל חן
חומרים ל-4 מנות
1 צרור מנגולד
1 צרור קייל מסולסל
4 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים
4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד)
1/2 ראש כרוב סיני
1 ראש ברוקולי (תפרחות בלבד)
2 כפיות מלח
לתיבול
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ ליים או לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב טחינה
1/2 כוס טחינה אל ארז
1/4 כוס מים (או לפי הצורך)
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית מלח
להגשה
קליפת ליים או לימון מגוררת
שמן זית
מלח גס
1/4 כוס גבינת קשקבל, מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה
- מתחילים בהכנת הירקות לחליטה: מפרידים את החלק הירוק של המנגולד מהגבעולים הלבנים (שומרים אותם לשימוש אחר) וחותכים גס. קוצצים גס את יתר הירוקים: קייל, סלרי, בצל ירוק, כרוב סיני וברוקולי.
- מרתיחים שפע מים עם 2 כפיות מלח בסיר גדול.
- בינתיים מכינים רוטב טחינה: מערבבים בקערה טחינה, מים ומיץ לימון. מוסיפים עוד מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מתבלים במלח, טועמים ומתקנים תיבול.
- כשהמים רותחים, חולטים את הירוקים במשך 1-2 דקות, לריכוך קל. מסננים מנוזלים, מערבבים עם שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: יוצקים טחינה לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הירוקים החלוטים. מזלפים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס ומגררים מעל גרידת ליים או לימון. אם רוצים מפזרים קשקבל מגוררת ומגישים מיד.