סלט כרוב סגול, פפאיה ירוקה ופומלה ברוטב טחינה אסייתי

סלט שהוא הצדעה לסום טאם, אחד הסלטים האהובים ביותר במטבח התאילנדי. חגיגה של ירקות טריים, פירות חמצמצים ורוטב טחינה אסייתי

SHARE

חומרים ל-4 מנות

לרוטב

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, חתוך גס
1/4 בצל סגול, חתוך גס
1 שן שום
1/4 פלפל ירוק חריף
2 כפות טחינה
1 כף דבש או סילאן
4 כפות מיץ לימון
4 כפות נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי)

**אפשר להחליף את רוטב הדגים ברוטב סויה

לסלט

1/3 ראש כרוב סגול, חתוך לרצועות דקיקות
1/2 פפאיה ירוקה, חתוכה לגפרורים דקים
3 פלחי פומלה ללא הציפוי הלבן
3 גבעולי בצל ירוק
1 צרור כוסברה, עלים בלבד
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
10 עלי בזיליקום
100 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט ג'ינג'ר, בצל, שום ופלפל חריףעד שהם קצוצים דק. מעבירים לקערית.
  2. מוסיפים לקערית את יתר חומרי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות חריף, חמוץ ומעט מתקתק.
  3. מכינים את הסלט: פורסים את הכרוב לפרוסות דקיקות ומעבירים לקערה יחד עם גפרורי הפפאיה. מפרקים מעט את פלחי הפומלה ומוסיפים לקערה.
  4. קוצצים גס בצל ירוק ועלי כוסברה. מוסיפים לקערה יחד עם עלי נענע ובזיליקום שלמים.
  5. מגישים: מוסיפים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב כך שכל מרכיבי הסלט ייעטפו ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת או לקערת הגשה, מפזרים קשיו קצוץ ומגישים.