סלט כרוב סגול, פפאיה ירוקה ופומלה ברוטב טחינה אסייתי
סלט שהוא הצדעה לסום טאם, אחד הסלטים האהובים ביותר במטבח התאילנדי. חגיגה של ירקות טריים, פירות חמצמצים ורוטב טחינה אסייתי
חומרים ל-4 מנות
לרוטב
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר, חתוך גס
1/4 בצל סגול, חתוך גס
1 שן שום
1/4 פלפל ירוק חריף
2 כפות טחינה
1 כף דבש או סילאן
4 כפות מיץ לימון
4 כפות נאם פלא (רוטב דגים תאילנדי)
**אפשר להחליף את רוטב הדגים ברוטב סויה
לסלט
1/3 ראש כרוב סגול, חתוך לרצועות דקיקות
1/2 פפאיה ירוקה, חתוכה לגפרורים דקים
3 פלחי פומלה ללא הציפוי הלבן
3 גבעולי בצל ירוק
1 צרור כוסברה, עלים בלבד
1/2 צרור נענע, עלים בלבד
10 עלי בזיליקום
100 גרם אגוזי קשיו, קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט ג'ינג'ר, בצל, שום ופלפל חריףעד שהם קצוצים דק. מעבירים לקערית.
- מוסיפים לקערית את יתר חומרי הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. הרוטב צריך להיות חריף, חמוץ ומעט מתקתק.
- מכינים את הסלט: פורסים את הכרוב לפרוסות דקיקות ומעבירים לקערה יחד עם גפרורי הפפאיה. מפרקים מעט את פלחי הפומלה ומוסיפים לקערה.
- קוצצים גס בצל ירוק ועלי כוסברה. מוסיפים לקערה יחד עם עלי נענע ובזיליקום שלמים.
- מגישים: מוסיפים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב כך שכל מרכיבי הסלט ייעטפו ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת או לקערת הגשה, מפזרים קשיו קצוץ ומגישים.