סלט נתחי עוף ונבטים עם רוטב טחינה
לילך רווה מציעה מנה עיקרית קלה להכנה לימים חמים - סלט של קרעי חזה עוף עם נבטים סיניים פריכים, ברוטב טחינה אסייתי. אפשר לגוון עם ירקות ועשבי תיבול שאוהבים
חומרים ל-4 מנות
500 גרם חזה עוף שלם (אפשר להשתמש בשאריות מבושלות)
1 חבילה נבטים סיניים
3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק באלכסון
3 כפות גרגירי שומשום קלויים
לרוטב
4 כפות טחינה אל ארז
2 שיני שום כתושות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
3 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום
1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש
מים קרים
אופן ההכנה
- מבשלים את העוף: מבשלים את חזה העוף במים רותחים ומומלחים, עד שהוא רך ומוכן לאכילה. מסננים ומפרקים בשני מזלגות לקרעים דקים. מעבירים לקערה גדולה ושומרים בצד.
- מכינים רוטב טחינה: מעבירים לקערית את כל חומרי הרוטב ומוסיפים בהדרגה מים קרים עד לסמיכות הרצויה, שמזכירה בלילה של פנקייק. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מגישים: מוסיפים לקערה עם העוף נבטים, בצל ירוק והרוטב ומערבבים בעדינות. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שומשום קלוי ומגישים.