5 מתכונים קלים לעוגיות טחינה בריאות שאפשר להכין בבית

טחינה כבר מזמן הפכה לכוכבת של המטבח הישראלי, לא רק כחומר גלם להכנת רטבים או חומוס, אלא גם כמרכיב מרכזי בקינוחים, ובעיקר בעוגיות. השילוב בין הטעם העמוק והאגוזי של הטחינה לבין המרקם הרך שהיא מעניקה לבצק הפך אותה לבחירה נפלאה למי שמחפש עוגיות בריאות, טבעיות ומספקות. אם נוסיף לכך את היתרונות התזונתיים של הטחינה, נקבל בסיס מושלם לקינוחים שמזינים את הגוף לא פחות משהם מפנקים את החיך.

 

טחינה – סופרפוד אמיתי מהטבע

טחינה היא ממרח עשיר המופק משומשום טחון. ולמרות גודלם הזעיר של זרעי השומשום, הם טומנים בתוכם עולם שלם של יתרונות תזונתיים ובריאותיים. טחינה עשירה בסידן, ברזל, מגנזיום, אבץ, חלבון ממקור צמחי, וויטמינים מקבוצת B. היא תורמת לאיזון לחץ הדם, חיזוק העצמות, תפקוד מערכת העצבים ותמיכה במערכת החיסון. בנוסף טחינה הינה מקור טוב לשומנים חד ודו-בלתי רוויים, השומנים ה"טובים" שמסייעים להורדת רמות הכולסטרול הרע בגוף. מעבר לכך, טחינה היא חומר גלם טבעוני, נטול גלוטן (אם היא טהורה) וללא סוכרים או חומרים משמרים, מה שהופך אותה למרכיב אידיאלי בקינוחים שמתאימים לתזונה מאוזנת ונקייה.

 

טחינה בקינוחים – מרקם מושלם ובריאות בכל ביס

אחד הדברים המפתיעים ביותר לגבי טחינה הוא עד כמה היא ורסטילית. בזכות הטעם העדין והמרקם החלק שלה היא משתלבת בקלות גם בקינוחים. למעשה ברבים ממתכוני עוגיות הבריאות היא תופסת את מקומן של חמאה, שמן ו/או ביצים, מה שהופך את המתכונים לידידותיים יותר גם לטבעונים וגם לאנשים שמעדיפים תפריט מופחת כולסטרול או שומנים רוויים. והכי חשוב שעוגיות טחינה הן לא רק בריאות, אלא גם ממש טעימות, מפנקות וממכרות.

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

חמישה רעיונות לעוגיות טחינה בריאות:

  1. עוגיות טחינה ושיבולת שועל: שיבולת שועל היא חומר גלם מנצח כבסיס לעוגיות בריאות: עשירה בסיבים תזונתיים, תורמת לתחושת שובע ומאזנת את רמות הסוכר בדם. בשילוב עם טחינה מתקבלות עוגיות לעיסות מעט, עם טעם אגוזי טבעי ומתיקות עדינה שמגיעה בדרך כלל משימוש בסילאן, סירופ מייפל טבעי או דבש. העוגיות האלה מושלמות ליד הקפה של הבוקר או כנשנוש בין ארוחות. ואם בא לכם לשדרג אותן ולהפוך לקצת יותר מושחתות, תמיד אפשר להוסיף לבצק חופן שוקולד צ'יפס משוקולד מריר איכותי.
  2. עוגיות טחינה עם קמח שקדים וסירופ מייפל טבעי: למי שמחפש עוגיות ללא גלוטן זהו השילוב האידיאלי. קמח השקדים מקנה מרקם רך ועשיר, טחינה מעניקה שומן טבעי ומלכד את התערובת וסירופ המייפל מביא איתו מתיקות טבעית וטעם עמוק. העוגיות האלו רכות ונמסות בפה, והן מושלמות לצד תה או קפה.
  3. עוגיות טחינה עם קקאו ושוקולד מריר: לחובבי השוקולד שבינינו גם יש מקום בעולם עוגיות הטחינה הבריאות. שילוב של טחינה, מעט אבקת קקאו איכותית, קוביות קטנות של שוקולד מריר (רצוי מעל 85%) וממתיק טבעי יוצר עוגיות עם טוויסט מתוחכם. השוקולד המר מתאזן עם הטחינה, והתוצאה היא חטיף אנרגיה קטן שמרגיע את החשק למתוק.
  4. עוגיות מגולגלות של טחינה, סילאן וקוקוס: כאן מדובר בעוגיות שמשלבות שלושה רכיבים טבעיים במיוחד: טחינה, דבש תמרים וקוקוס טחון. כל אחד מהמרכיבים תורם את חלקו: הסילאן את המתיקות, הקוקוס את המרקם הפריך והטחינה את הקרמיות והעומק. עוגיות נפלאות בסגנון נוסטלגי שכל אחד ישמח לזלול.
  5. עוגיות טחינה פשוטות: אם אתם מחפשים עוגיה "נשנושית", שתהיה גם טעימה וגם מספקת אפשר להכין עוגיות טחינה קלאסיות מ-5 מרכיבים. פשוט מערבבים טחינה, חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן או שמן קוקוס) סוכר או כל ממתיק אחר שאוהבים, קמח טוב (כוסמין או מלא) ואבקת אפיה ומקבלים עוגיות רכות ונימוחות עשירות באומגה 3, חלבון וסיבים. טעימות ובריאות.

 

עוגיות טחינה הן ההוכחה שלא צריך לוותר על הטעם כדי לאכול בריא.
הן פשוטות להכנה, עשירות ברכיבים טבעיים, מתאימות לכל תזונה – ומספקות בדיוק את האיזון שבין מתוק, בריא ומנחם.
עם חמישה מתכונים קלים ומגוונים, כל אחד יכול למצוא את הגרסה המושלמת שלו לעוגיות טחינה ביתיות.