העוגיות של רות פוזדירקה

 

 

1 כוס טחינה גולמית

200 גרם חמאה רכה (או מחמאה)

שלושת רבעי כוס סוכר דמררה

חצי כוס קמח מלא

חצי כוס קמח רגיל

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

שקדים שלמים מולבנים 

אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:

בקערה גדולה יש לערבב את החמאה, הטחינה, הסוכר  והוניל,
להוסיף בהדרגה את הקמחים עם אבקת האפיה עד לקבלת בצק עדין ואחיד.

לכדרר ביד עיגולים קטנים, לשטח טיפה ולהניח על תבנית אפיה של התנור,
מרופדת בנייר אפיה, במרווח קטן אחד מן השני, כי העוגיות קצת מתרחבות באפיה.

להניח באמצע כל עוגיה שקד מולבן.

להעביר את התבנית לתנור אפיה שחומם מראש ל180 מעלות כ-20 דקות,
עד להזהבה יפה של העוגיות.

יש לניח להן להתקרר לפני ההגשה או האיחסון -
העוגיות מאד עדינות ושבירות אז בזהירות.

בהגשה ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מעל לקישוט..