טחינה אדומה

 טחינה אדומה


6 עגבניות גדולות אדומות ובשלות חצויות.
250 גרם טחינה גולמית.
2 שיני שום
1 פלפל ירוק חריף
כוס וחצי מים קרים .
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם .


הכנה
מחממים תנור ל250 מעלות , מסדרים את העגבניות בתבנית אפייה עם נייר אפייה מעל מתבלים מעט מלח ופלפל ומעט שמן זית ואופים את העגבניות עד לקבלת גוון חום זהוב.
מוצאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט.
שמים את העגבניות האפויות בקערת המעבד מזון יחד עם שאר המרכיבים וטחנים עד שמתקבלת טחינה אדומה במרקם חלק ואחיד.