בריוש טחינה ודבש

 

בריוש טחינה ודבש


בצק -
500 גרם קמח לבן
25 גרם שמרים טריים
220 גרם חלב קר
70 גרם סוכר
10 גרם מלח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות .


הכנה
שמים בקערת המיקסר שמרים , חלב ,קמח , סוכר ומלח ומפעילים במהירות נמוכה למשך 3 דקות .
לאחר שלוש דקות מעבירים למהירות בינונית ומפעילים למשך 5 דקות . בזמן שהמיקסר פועל מוסיפים לתוכו בהדרגה את קוביות החמאה הקרה .
בסיום 5 הדקות יהיה לכם בצק רך ורטוב מאוד .
מפעילים על מהירות גבוהה ונותנים למיקסר לעבוד במהירות גבוהה 7 דקות שימו לב שלקראת סיום הזמן הבצק יהפוך להיות כדור ויתחיל להיפרד מהדפנות של קערת המיקסר . זה הסימן עבורכם שהבצק מוכן .
מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה גדולה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות. מומלץ להכין את הבצק לילה קודם ולשמור במקרר.
למילוי-
200 גרם טחינה גולמית
200 גרם דבש
מערבבים יחד.
מרדדים את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח בעזרת מערוך לעלה בעובי של 3 מילמטר .
מורחים את הבצק בתערובת הטחינה והדבש בעזרת פלטה או קלף פלסטיק .
חותכים רצועות ברוחב של 2 סנטימטר ובאורך של 25 סנטימטר .
מסובבים כול רצועה ומגלגלים לכדי שבלול . מניחים כול מאפה כזה על תבנית אפייה עם נייר אפייה מעליה. משאירים רווח של 3 סנטימטר בין מאפה למאפה.
נותנים למאפים לתפוח כשעה וחצי עד שהם משלשים את נפחם .
מחממים תנור ל170 מעלות .
מורחים בביצה ואופים כ20 דקות עד שמתקבל גוון חום זהוב.
מוצאים ונותנים להם להתקרר מעט לפני ההגשה.