דניס על מצע עגבניות

 

 

דניס שלם אפוי


1 דג דניס נקי .
5 עגבניות גדולות אדומות ובשלות חתוכות לפלחים .
1 נספק עגבניות שרי תמר חצויות לאורכם .
חצי פלפל ירוק חריף .
1 כפית פלפל גרוס
1 כפית מלח אטלנטי
3 כפות שמן זית .
2 שיני שום פרוסות דק.


הכנה
מחממים תנור ל250 מעלות.
מסדרים בתבנית מתכת את העגבניות מפזרים מעל מלח, פלפל ושתי כפות שמן זית ומכניסים לתנור ל30 דקות.
העגבניות צריכות להזהיב מעט.
מוצאים מהתנור מניחים על העגבניות את הדג ויוצרים לאורכו חתך בעומק שמגיע עד להידרה.
את החתך שבדג ממלאים בפרוסות שום.
מפזרים מעל לדג מלח , פלפל וכף שמן זית.
מכניסים לתנור החם (250 מעלות) למשך 16 דקות.
לאחר 16 דקות בודקים שהבשר של הדג נפרד מההידרה ומידה ולא מחזירים ל2 דקות נוספות.
מוצאים את הדג המוכן ויוצקים מעליו טחינה לבנה ומגישים מיד.