כרוב אפוי בטחינה

 

כרוב אפוי


1 כרוב קטן חתוך לרבעים
500 גרם טחינה גולמית
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס


הכנה
לוקחים תבנית אפייה עם שוליים גבוהים יוצקים לתוכה מעט טחינה גולמית ומניחים את הכרוב על הטחינה.
מפזרים מעל מלח ופלפל ויוצקים מעל לכול את שארית הטחינה .
מכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ואופים כ 40 עד 45 דקות .
הכרוב צריך להיות חום ורך.
במידה ולא מחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
להגשה – מכינים תערובת עלים (פטרוזיליה,נענע,כוסברה ובזיליקום )מתבלים עם מעט שמן זית ומיץ לימון .
מניחים את הכרוב על הצלחת ומעליו את תערובת העלים ניתן להוסיף בצד מעט טחינה מהולה במים עם לימון אבל זאת לא חייבים.