בייס בייגלה עם טחינה וזעתר

 בייגלה ירושלמי

500 גרם קמח לבן

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

15 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים .

330 גרם מים קרים

2 כפות שמן זית

הכנה

שמים בקערת המיקסר שמרים,מים ,קמח ,סוכר ,מלח ומפעילים במהירות נמוכה למשך 3 דקות .

לאחר 3 דקות עוברים למהירות בינונית ולשים 7 דקות נוספות .

לקראת סיום הלישה מוסיפים את שמן הזית תוך כדי לישה.

מוצאים את הבצק ומעבירים לקערה גדולה מכסים בניילון נצמד .

מניחים בצד למשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

את הבצק התפוח מעבירים למשטח עבודה מקומח קלות ויוצרים ממנו 8 כדורים שווים .

מגלגלים כול כדור לגליל דק ואת הגליל סוגרים לכדי טבעת שאת החיבור בינהם מהדקים היטב.

טובלים כול טבעת בשומשום משני הצדדים ומניחים על גבי תבנית אפייה עם נייר אפיה מעליה.

חשוב לשמור על רווח בין בייגלה לבייגלה.

נותנים לבייגלה לתפוח שעה נוספת ומחממים תנור ל200 מעלות.

מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות או עד שהבייגלה חום וזהוב.

מומלץ להגיש עם טחינה ליד.