סלט תרד עם רוטב טחינה

 

 סלט תרד עם רוטב טחינה
1 חבילה עלי תרד טריים .
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בגודל של 1 סנטימטר .
1 בצל סגול פרוס דק
רוטב טחינה –
3 כפות טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם .


הכנה
מחממים תנור ל220 מעלות
מניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה עם נייר אפייה מעל .
מטבלים בשמן זית מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל20 דקות או עד שקוביות הבטטה רכות.
מוציאים מהתנור ונותנים לבטטה להתקרר.
מניחים בקערת ערבוב את עלי התרד ,הבצל והבטטה .
יוצקים מעל את הטחינה מערבים היטב .
מסדרים בצלחת הגשה גדולה ומגישים .