מתכון פרפה חלבה

 פרפה חלבה


250 גרם טחינה גולמית
6 ביצים מופרדות
120 גרם סוכר


הכנה :
מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב .
שמים את הטחינה בקערת ערבוב גדולה ומקפלים את הטחינה יחד עם החלבונים המוקצפים.
מקציפים את החלמונים עם שארית הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה .
מקפלים את החלמונים המוקצפים יחד עם התערובת של הטחינה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה .
מרפדים תבנית אינגלייש קייק בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את התערובת מכסים ומכניסים למקפיא למשך שעתיים לפחות . מומלץ להקפיא לילה לפני ההגשה.


להגשה מוציאים מהמקפיא הופכים על קרש חיתוך ופורסים פרוסות בעובי של 2 סנטימטר.
מניחים על צלחת הגשה ויוצקים מעל מעט דבש וטחינה גולמית להגשה