עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן

 עוגת טחינה שקדים ותמרים של סו-אלן ( בֵּייגָלֶה)

חומרים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה מומסת
2 וחצי כוסות קמח תופח
כף סולת
כוס רוויון/ מיץ תפוזים / חלב
כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי באל-ארז, אלא מה?)
8 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים
חצי כוס שקדים קצוצים
כפית גרידת תפוז, אם יש
סילאן לקישוט
וכך תעשו:
1. הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את החמאה המומסת באיטיות תוך כדי ערבול.
2. הוסיפו את הטחינה והנוזלים (מיץ/ חלב/ ריוויון) והמשיכו לערבל.
3. הוסיפו את הקמח והסולת והמשיכו לערבל.
4. הוסיפו את התמרים הקצוצים והשקדים, ערבלו עוד קצת וזהו.
5. שיפכו את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.
6. אפו בחום בינוני נמוך (160 מעלות) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
7. ניתן לזלף מעט סילאן מעל.
8. כשבחשתי את העוגה הזו נזכרתי בסבתא ליליאן שלי, שמתה כשעל אצבעותיה סימנים של סילאן וטחינה שכל כך אהבה.