פלאפל

 באדיבות השף צחי מויאל :

כל מדינה בעולם מאכל לאומי ....כך בכל אופן מתנגן השיר ,אז זהו שלא נשבור כאן איזה מיתוס קטן פלאפל אינו מאכל ישראלי אלא ביסודו מצרי
ועשוי מפול אבל כמו המון דברים אנו העם הנבחר החלטנו כי הוא שלנו אז מי אני שיתנגד .
מתכונים רבים יש למוצר הנפלא הזה היום אתן לכם כמה רעיונות וטיפים נחמדים
חשוב לדעת כי מנת פלאפל הינה מקור לחלבון מלא ומנה נהדרת המשלבת אבות מזון רבים .
כמובן שנקפיד על טיגון נכון בטמפ` מתאימה ובשמן נקי אז לא ארחיב יותר בדיבורים קדימה מתחילים
עבור 6-8 סועדים (או שלא תעמדו בפיתוי ויגמר כבר לפני)
אז מה יהיה לנו היום
כדורי פלאפל במגוון טעמים
פשוט וטעים
שומשום
צ`לי עוקצני
ירוק
סופלה צ`יפס
טחינה
חציל מנופח
סלט ירקות בסיסי
סלט עגבניות חריף
חמוצי "הבית"
סלסלת עגבניות חריפה.


אז קדימה מתחילים :
כלל הטעמים הינם בעליי אותו בסיס הטעם משתנה בהתאם לתוספת הנבחרת
החומרים
1/2 ק"ג חומוס גרגרים (מושרה לפחות 12 שעות-כמות הכדורים כ- 25 יח`)
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
1 בצל בינוני
כף גרגרי כמון
כף גרגרי כוסברה
5 שיני שום
1 כף כמון טחון
מלח פלפל
1 כף סודה לשתייה
1 פרוסת לחם לבן(החלק הרך מושרה ומסונן)
אופן ההכנה
כפי שציינתי יש להשרות את החומוס לילה קודם ולפני השימוש לסנן ולשטוף במקביל יש לחמם מחבת(ללא שומן) ולקלות את גרגרע הכמון והכוסברה
ולטחון במטחנת תבלינים (בלי ולא ניתן השתמשו בטחון) פעולה זו נותנת ארומה נהדרת לפלאפל.
את החומוס יש לטחון במטחנת בשר /מעבד מזון נוסיף את עשבי התיבול,הבצל,השום,הלחם המושרה, סודה לשתייה,וחומרי הטעם .
לאחר קבלת מרקם אחיד נקרר כשעה במקרר,נחמם שמן ניצור כדורים ונטגן .
פלאפל שומשום
במתכון זה נשתמש באותם מרכיבים פרט לכוסברה הטריה ונוסיף כחצי כוס שומשום ,את השומשום נוסיף לאחר הטחינה תוך כדיי "קיפול" פנימה
בעזרת כף .
פלאפל צ`לי עוקני
במתכון זה נשתמש באותם מרכיבים ונוסיף כ-2 כפות פלפל צ`לי יבש (שאטה) טחון .
פלאפל ירוק