החומוס של השף צחי מויאל

  עם הספר לעם החומוס
כמעט בכל מקום צצות להם חומוסיות ,אבו... בן... ועוד שמות רבים וטובים
מאכל רב שנים שלא נס לחו ,שומר על יציבות אף עולה ברייטינג ומככב בכל שלט ופרסומת טלויזיה ,מאכל זמין,וזול יחסית לשאר המוצרים כיום .חומוס יכול להפוך כל מפגש לחוויה והפך להיות לאחד מסמלי הקולינאריה הישראלית .ניתן לשלב אותו עם מגוון תוספות החל מכדורי פלאפל,תבשיל של בשר,בצל מטוגן,פטריות,פול,טחינה,ביצה ,ועוד ככל שעולה בדימיונכם.ההצלחה בחומוס נתונה בכמה משתנים כגון:בישול נכון של המוצר
טחינה איכותית (אלארז)
טריות
טמפ` בזמן ההגשה
וכמובן התיבול הסודי אהבה
אז לאחר פתיח קצר זה רישמו לכם מתכון קל ומהיר לחומוס :החומרים
1/2 ק"ג גרגרי חומוס (ממולץ מזן הגדול)
כוס טחינה –אלא ארז פצצה (אין לי אחוזים מהם)
מלח
מיץ מלימון טרי
כמון
ישנם המוסיפים שום -אני לא אוהב טעם השום "משתלט"
אופן ההכנה
יש להשרות את גרגרי החומוס ערב לפניי במים פושרים ועד סיום ההשרייה להחליף מים כפעמיים
(אני ממליץ להשרות כמות ואז להקפיא כך שבפעם הבא יתקצר התהליך הנ"ל)
לאחר מכן יש לבשל את החומוס עד ריכוך (בסיר לחץ כ 40 דק`) גם כאן ניתן לבשל כמות ולהקפיא אך עם מיי הבישול שישמשו בהמשך
שלב הטחינה
נעביר את הגרגרים המבושלים למגי`מיקס /מיקסר בתוספת 50% ממיי הבישול נוסיף מלח ,כמון,מיץ לימון טחינה ובפולסים קצרים נטחן
המדקדקים יטחנו את החומוס במכתש ועלי (קשה אבל זה הטעם האמיתי...)
רמת הסמיכות תקבע לפי כמות הנוזלים אותם נוסיף למעבד מזון,כמו כן מרקם החומוס יקבע עפ"י זמן הטחינה לכן המלצתי לטחון ע"י פולסים כך ישנה הקפדה על המרקם.
אישית אני אוהב מרקם מעט "מחוספס" שמרגישים קלות את טעם הגרגרים.
טיפ נוסף-חומוס טעים ומומלץ לאכילה שהוא פושר/חמים ולא קר, כך טעמיו מודגשים יותר.
כל שנותר להעביר לצלחות הגשה ולפי רצונם של הסועדים לעטר
ממולץ להגיש עם פלפל ירוק טרי חריף,מלפפון חמוץ תוצרת בית ,רבעיי בצל ,וכמובן פיתה שנצרבה קלות על הגז
חגיגה לחך ולנשמה !!!